fredag den 14. september 2012

Hjemmelavede Flødeboller



















Jeg har efterhånden afprøvet forskellige opskrifter på hjemmelavede flødeboller og min konklusion er, at denne opskrift altså er den bedste af slagsen. Tillige er den hammer nem. Slet ikke tosset!



Til ca. 25 stk af disse herligheder skal du bruge:

500 g rå marcipan




300 g sukker


1 dl vand


150 g past. æggehvider


250 g overtrækschokolade




Sådan laver du bundene:

En rulle marcipan skæres i ca. 25 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5 – 8 min.





Så skal der laves guf:
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.








Når bundene er færdige og guffen er pisket, gør du således:



Sprøjter guffen på marcipanbundene med en plastikpose du har klippet hjørnet af, og bager flødebollerne i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.




Efter afkøling dyppes flødebollerne i smeltet chokolade (chokolade smeltet over vandbad), hvorefter du stiller dem på køl. Efter 15 minutter på køl, er bollerne klar.








Enjoy!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar